160g avies skrandžio
100g avienos kaulų sultiniui
1 morka
petražolių
1 svogūnas
50g lašinių
5g miltų
10g sūrio
5g džiūvėsėlių
mairūno, imbiero, pipirų
muskato riešuto, druskos

Skrandis gerai išplaunamas keliuose vandenyse. Skrandis užplikomas verdančiu vandeniu ir greitai valoma vidinė, grublėta pusė, kol nusiims žalsvai rudos spalvos plėvė. Skrandis turi būti visiškai baltas.
Išverdamas sultinys iš avienos kaulų. Skrandis dedamas į sultinį ir verdamas 40-50 min. Morkos, svogūnai ir petražolės smulkiai supjaustomos ir išverdami nedideliame kiekyje vandens. Išvires skrandis iššmamas ir supjaustomas juostelėmis 3-4 cm ilgio ir išmaišoma su daržovėmis bei daržovių sultiniu. Lašinius smulkiai supjaustyti ir pakepinti, į juos sudėti miltus ir kepinant gerai išmaišyti. Šį padažą supilame į sriubą ir sudedame visus prieskonius, išmaišome. Viskas supilama į karščiui atsparų indą ir pabarstoma tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Dedama į karštą orkaitę ir 10-15 min. patroškinama.

Twitter