4 porcijoms reikės:
1 didelio balto svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 mažų cukinijų,
1 baklažano,
500g pomidorų,
100g mažų pomidoriukų,
3 šaukštų aliejaus,
prieskoninių žalumynų,
druskos, pipirų, cukraus,
1/8l pomidorų sulčių,
500g kalakutienos filė,
2 šaukštų saulėgražų aliejaus,
papuošti- šakelės rozmarino ir česnako.

Svogūną supjaustykite smulkiai, česnaką susmulkinkite ir gerai ištrinkite su druska.Cukiniją su žievele supjaustykite plonais griežinėliais, baklažanus – griežinėliais, o šiuos – ketvertukais. Pabarstykite druska, kai išsiskirs sultys, nusausinkite (kepant per daug neprisigers aliejaus). Pomidorus supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite cukiniją, baklažanus ir pomidorus. Truputį pakepinkite. Sudėkite česnaką ir mažus pomidoriukus. Pagardinkite prieskoniniais žalumynais, druska, pipirais ir cukrumi. Supilkite pomidorų sultis. Troškinkite apie 10 min. Mėsą supjaustykite nemažais kepsniais (apie 2cm storio). Pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite aliejuje apie 12 min. ant vidutinės ugnies. Iškeptą mėsą sudėkite prie daržovių. Patiekalą papuoškite rozmarinu ir česnaku.

Twitter