1 upėtakis.
Įdarui:
3 pievagrybių galvutės,
2 svogūnai,
1 saldžioji paprika,
druskos, pipirų, cukraus.
Padažui:
3 valg. šaukštai majonezo,
1 valg. šaukštas konjako,
žuvies prieskonių.

Upėtakį išdarinėti, gerai nuplauti, nusausinti, įtrinti žuvies prieskoniais ir palikti 1 val. Pievagrybius, svogūnus ir saldžiąją papriką susmulkinti, pabarstyti druska, cukrumi ir pipirais. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę (energija 2/3), įpilti 1 valg. šaukštą aliejaus, sudėti supjaustytas daržoves ir apkepti neuždengus, kol suminkštės (3-4 min.). Atvėsusiu įdaru kimšti žuvį.
Į šaltą 5,5 l talpos puodą įpilti 2 stiklines vandens, uždengti ir virti (energija 2/3). Kai vanduo užvirs, ant viršaus uždėti perforuotą 24 cm skersmens puodą ir įdėti į jį upėtakį.Uždengti ir virti garuose ant mažiausios kaitros 15-20 min. Patiekti su garuose virtomis bulvėmis, paskaninti padažu.

Twitter