200 g grietinės,
200 g kondensuoto pieno,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
1.5 stiklinės miltų,
1/2 arbat. šaukštelio sodos ar kepimo miltelių.
Kremui:
0.5 kg varškės(9%),
0.5 stiklinės pieno,
10 g želatinos,
125 g cukraus,
0.5 citrinos,
50 g riešutų,
1 stiklinė grietinės(35%),
1 šaukštas miltinio cukraus,
200 g įvairių uogų puošimui.

Kondensuotas pienas išplakamas su 150 g grietinės.Tryniai ištrinami su cukrumi.Abi masės sumaišomos.Soda ar kepimo milteliai ištirpinami truputyje grietinės ir sukrečiami į ruošiamą masę.Suberiami sijoti miltai ir plakti baltymai.Lengvai apvartoma.Paruošta tešla sukrečiama į riebalais išteptą torto formą.Kepama 30-40 min.Iškeptas biskvitas atvėsinamas ir tada supjaustomas į 3 dalis.Kiekviena biskvito dalis sulaistoma sultimis ar sirupu ir pertepama kremu.
Kremui želatina brinkinama 30 min. ir ištirpinama piene.Dubenėlyje permalta per mėsmalę varškė gerai išsukama su cukrumi, citrinos sultimis ir tarkuota žievele, kapotais riešutais.Į paruoštą varškės masę supilama tirpinta želatina ir pusė plaktos su miltiniu cukrumi grietinėlės.Atšaldytu kremu pertepamas tortas.
Puošiama uogomis ir likusia plakta grietinėle.Galima puošti šokoladu, vaisiais, tešlos trupinėliais.

Twitter