50 neprinokusių graikinių riešutų
1 kg cukraus
2 stiklinės vandens
1 citrina

vandeniui
500g kalkių
3 l vandens

vandens paruošimas: 500g kalkių gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastovėti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidrų vandenį ir perkošti per marlę.
Graikinius riešutus apvalyti nuoviršų dengiančios plėvelės ir pamirkyti juos į paprastą šaltą vandenį dviem dienom, keisdami vandenį 3-4 kartus per dieną. Paskui nupilti vandenį ir parai laiko užpilti riešutus kalkių vandeniu, reikėtų kas kelias valandas pamaišyti. Po to riešutus perplauti švariu šaltu vandeniu ir žievelėje padaryti kelias skylutes ir vėl dviem parom užmirkyti į šaltą švarų vandenį. Po to riešutus išimti iš šalto vandens sudėti į verdantį vandenį ir virti 1min. Tada paruošti sirupą: į vandenį kuriame apvirė riešutai suberti cukrų, supilti vienos citrinos sultis, sudėti riešutus ir užvirti. Uogienę nuimti nuo ugnies ir duoti 2-3 valandas pastovėti ir tada vėl užvirinti. taip padaryti 3 kartus ir poto virti kol uogienė išvirs.

Twitter