2 svogūnai,
500g baklažanų,
5 pomidorai,
2 česnako skiltelės,
šaukštas sviesto,
400g faršo,
stiklinė sauso balto vyno,
petražolių,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
50g sviesto,
4 šaukštai miltų,
3/4 l šilto pieno,
50g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos, baltųjų pipirų,
džiovintų čiobrelių,
rozmarino.

Svogūnai nulupami ir susmulkinami. 4 pomidorai apiplikomi, nulupami ir supjaustomi gabaliukais, o penktasis – griežinėliais. Česnakai nulupami ir susmulkinami. Baklažanai nuplaunami ir supjaustomi griežinėliais. Ištirpintame svieste apkepinami svogūnai, sudedama mėsa ir apkepinama. Supilamas vynas, sudedami pomidorų gabaliukai (griežinėliai nededami), petražolės, česnakai, suberiamia druska, pipirai, trinti čiobreliai ir rozmarinas. Uždengiama ir verdama 40 min. Baklažanų griežinėliai apkepinami aliejuje. Iš sviesto, miltų ir pirno paruošiama padažas, pasūdoma, įdedama prieskonių ir verdama 10 min. Baklažanai ir paruošta mėsa susluoksniuojama kepimo formoje ir užpilama baltuoju padažu, viršus apdedamas baklažanų ir pomidorų griežinėliais, užpilama padažu ir apibarstoma tarkuotu sūriu. Kepama 200C orkaitėje apie 30min.

Twitter