0.5 – 1 stiklinė rūgščios grietinės,
0.5 – 1 stiklinės sutarkuotų krienų,
5 kvepiantieji pipirai,
1 lauro lapelis,
cukraus,
druskos,
acto pagal skonį.

Vandenį 10 min pavirinti su lauro lapeliu, pipirais, tada pridėti acto, druskos ir cukraus pagal skonį, dar kartą užvirinti, perkošti ir karštu marinatu užpilti sutarkuotus krienus.Kai krienai išbrinks, marinatą nukošti ir krienus sumaišyti su rūgščia grietine.
Norint, kad padažas sustingtų, krienus reikia dar sausiau nusunkti arba sausus sumaišyti su išplakta rūgščia grietine ir pridėti truputį ištirpintos želatinos.
Tokį padažą galima sudėti į mažas formeles ar stikliukus ir pastatyti ant ledų, kad sutirštėtų.Iš indelių išverstais krienais puošti šaltieną, maltos mėsos kepsnį ar žuvies valgius.

Twitter