150g grikių kruopų
0,5 l daržovių sultinio
300g morkų
200ml grietinės
50g sviesto
150g fermentinio sūrio
1 svogūnas
2 kiaušiniai
1 šaukštas džiūvėsėlių
druskos,pipirų
Grikius perlieti šaltu vandeniu. Vis pamaišant 15 min. virti sultinyje. Nukelti puodą nuo ugnies ir ataušinti. Morkas nuplauti ir nulupti, supjaustyti griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapoti. Keptuvėje ištirpdyti pusę sviesto, įpilti 3 šaukštus vandens ir ištroškinti morkas bei svogūnus. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti iki standumo. Trynius sumaišyti su grietinę, 100g tarkuoto fermentinio sūrio, druska ir pipirais. Grikius sumaišyti su troškintomis morkomis bei svogūnais ir trynių mase. Sukrėsti baltymus ir atsargiai sumaišyti. Košę sukrėsti į riebalais išteptą skardą. Viršų pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais, apdelioti kubeliais supjaustytu likusiu sviestu. Kepti orkaitėje apie 30 min., kol viršus gražiai paruduos.

Twitter