4 – 5 dideli arba 8 – 10 nedidelių pomidorų, druskos, pipirų, 300 – 400 g. šviežių baravykų, pievagrybių ar kt. grybų, 1 svogūnas, 1 kietai virtas kiaušinis, (2 šaukštai sviesto), 3 – 4 šaukštai majonezo ar grietinės, krapų, petražolių lapelių, ridikėlių arba agurkų.

Didelius pomidorus perpjauti pusiau, mažiems nupjauti viršūnėles, išimti sėklas su minkštimu, vidų pabarstyti druska ir pipirais. Įdarui grybus sukapoti ir su svogūnu troškinti savo sultyse. Į troškinį galima įdėti sviesto. Vietoje šviežių grybų galima imti marinuotus. Į ataušusius grybus įmaišyti kapotą kiaušinį, majonezą, dalį pomidorų minkštimo, prieskonius. Pomidorus prikimšti šio įdaro ir ant kiekvieno uždėti nupjautas viršūnėles.Puošti žalumynais ir ridikėlio arba agurko griežinėliais.

Twitter