500 g. šviežių ar 250 sūdytų grybų, 800 g. virtų bulvių 2 kiaušiniai, 2 šaukštai sviesto ar grietinės, druskos, 2 – 3 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių, 4 – 5 šaukštai miltų.2 – 3 šaukštai sviesto, 2 – 3 rūgštūs obuoliai, 1 šaukštas miltų, 0,5 stiklinės sultinio, 0,5 stiklinės grietines, druskos, krapų ar petražolių lapelių.

Padažui: 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 – 1,5 stiklinės pieno arba sultinio lygiomis dalimis sumaišyto su grietine, druskos, pomidorų tyrės, krienų arba sūrio.

Šviežius grybus patroškinti savo sultyse, ataušinti, sumalti mėsmale kartu su virtomis bulvėmis. Į masę sudėti likusius produktus, pasūdyti ir išmaišyti. Drėgnomis rankomis suformuoti apvalias bandeles, sudėti jas į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, ko liškils (8 – 10 minučių). Išvirusias bandeles išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti.
Puode įkaitinti sviestą, jame pakepinti miltus, įpilti skysčio, 10 minučių pavirinti, sudėti pagardus.

Twitter