300 – 400 g. virtų grybų, 1 svogūnas, 1 – 2 pomidorai, 1 nedidelis raugintas agurkas, 1 stiklinė grietinės arba 0,5 stiklinės grietinės ir 0,5 stiklinės majonezo, druskos, cukraus, pipirų, 1 kietai virtas kiaušinis, svogūnų laiškų ir petražolių lapelių.
Grybus supjaustyti griežinėliais arba mažais kubeliais, pridėti kapoto svogūno, pomidoro skiltelių, agurko griežinėlių, susmulkinto kiaušinio. Viską sudėti į salotinę, užpilti grietine (arba grietinės ir majonezo mišiniu), sumaišyta su prieskoniais ir iš pomidorų ir agurkų ištekėjusiomis sultimis, atsargiai sumaišyti.
Padažą patiekti prie šaltų užkandžių ir karštų bulvių, makaronų.

Twitter