100 g džiovintų grybų,
2 morkos,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 svogūnas,
truputį salierų,
petražolių,
lauro lapas,
10 pipirų,
3 l vandens.

Į šaltą vandenį sudėti daržoves, prieskonius ir virti, kol suminkštės.Grybus perrinkti, nuplauti, nuplikyti ir išvirti daržovių nuovirose.Išvirus perkošti, grybus išimti.Pusę grybų, supjausčius pailgais plonais gabalėliais, sudėti į perkoštą grybų sultinį.
Sviestą su miltais paspirginti ir, praskiedus sultiniu, supilti į sriubą.
Paštetėliams:
300 g pyrago,
pusė virtų grybų,
1 šaukštas sviesto,
1 svogūnas,
1 trynys,
1 šaukštas grietinės,
druskos,
maltų pipirų.

Pyragą be plutos supjaustyti pailgomis 3 – 4 cm keturkampėmis riekelėmis.Grybus smulkiai sukapoti ar sumalti, pridėti svieste paspirgintą svogūną, pipirų, truputį pyrago džiuvėsėlių, trynį ir druskos.Viską sumaišyti, užtepti ant pyrago riekelių 1 cm storio sluoksniu, viršų aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti storai sviestu išteptoje skardoje orkaitėje, kol pageltonuos.
Paštetėliai duodami atskirame inde.

Twitter