4porcijoms reikės:
300g džiovintų baravykų,
100g įvairių džiovintų grybų,
75ml sauso chereso,
prieskoninių daržovių,
šaukšto sviesto,
druskos, pipirų,
petražolių.

Iš įvairių grybų išvirkite sultinį. Pirmiausia juos gerai nuplaukite, o paskui keletą val. pamirkykite 1l šalto vandens. Virkite 30-45 min. ant mažos ugnies. Turi likti 800ml nuoviro. Nuplaukite džiovintus baravykus, užpilkite ant jų cheresą ir palikite pastovėti 2 val. Tada įpilkite 150g grybų nuoviro ir troškinkite ant mažos ugnies 30 min. Dvi morkas, didelę petražolę, gabalą saliero ir baltąją dalį poro supjaustykite plonomis juostelėmis. Puode ištirpdykite sviestą ir keletą min. patroškinkite jame supjaustytas daržoves. Kai beveik suminkštės, supilkite likusį grybų nuovirą ir virkite keletą min. Į patroškintas daržoves sudėkite baravykus ir supilkite jų nuovirą, pabarstykite druska ir pipirais. Sultinį virkite ant mažos ugnies dar 5 min. Petražoles nuskabykite ir lapelius smulkiai supjaustykite. Karštą sultinį išpilstykite į gilias lėkšteles ir papuoškite petražolių lapeliais.

Twitter