1 kopūsto gūžė,
0,5 kg maltos kiaulienos,
pipirų, 1-2 svogūnai,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštas sviesto,
3-4 riekutės batono,
2 kiaušiniai, 1 šaukštas želatinos,
2-3 morkos,druskos,
petražolių ar krapų lapelių,
3-5 lauro lapeliai.

Kopūsto gūžę nuvalyti, dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirti. Paskui kopūsto lapelius praskleisti ir į tarpus pridėti po ploną sluoksnį įdaro.
Įdarui į maltą kiaulieną sudėti išmirkytas nuspaustas batono riekutes, grietinę, smulkiai supjaustytus ir svieste pakepintus svogūnus, įberti pipirų, įmušti kiaušinius, pasūdyti ir gerai išmirkyti.
Įdarytą gūžę suspausti, aprišti marle, dėti į tą patį vandenį kur buvo apvirinta, ir virti apie 20-30 min. ant silpnos ugnies. Į vandenį sudėti nuskustas, nuplautas morkas, lauro lapelius, petražolių šakeles. Išvirusią kopūsto gūžę išimti iš vandens ir iš marlės, dėti į dubenį ar tam skirtą indą ir užpilti skysčiu, kuriame virė. Skysčiu aplaistyti ir viršutinę kopūsto dalį, jei skystis neapsemia visos kopūsto gūžės.
Į sultinį reikia supilti išleistą želatiną ir sudėti griežinėliais supjaustytas morkas. Galima dar įdėti žaliųjų bei kitų daržovių. Atšaldyti. Kai želatina sustings, visą įdarytą kopūsto gūžę puošti petražolių ar krapų lapeliais.

Twitter