2-3 kg lydeka,
100-200 g batono,
5 svogūnai,
2 burokėliai,
3 morkos,
po šaukštą cukraus ir aliejaus,
2 kiaušiniai,
pipirų, druskos.

Nuskusti žvynus, nupjauti galvą, neperpjaunant pilvo išimti vidaus organus.Žuvį išplauti ir supjaustyti gabalais.Iš kiekvieno gabalo, nepažeidžiant odos, išpjauti mėsą.Ją kartu su išmirkytu batonu, svogūnais sumalti mėsmale.Įmušti kiaušinius, suberti prieskonius, įpilti aliejaus ir išminkyti.Mase įdaryti kiekvieną žuvies gabalėlį.
Ant puodo dugno sudėti burokėlių ir morkų griežinėlius, rūpestingai nuplautus svogūnų lukštus, žuvies galvą, pelekus ir kaulus.Ant daržovių dėti įdarytus gabalėlius, vėl daržoves ir vėl žuvį.Viršutinis sluoksnis turi būti daržovių.Užpilti šaltu vandeniu, kad vos semtų turinį, ir uždengus virti 1.5-2 val. ant silpnos ugnies.

Twitter