1 viščiukas,
2 šaukštai aliejaus,
truputis druskos.
Įdarui:
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
3 kiaušinių baltymai,
petražolių lapelių,
muskato riešuto,
druskos pagal skonį.

Įdarytas viščiukas įtrinamas druska.
Paruošiamas įdaras: petražolių lapeliai smulkiai supjaustomi, sumaišomi su džiūvėsėliais bei išplaktais baltymais, įberiama muskato riešuto ir druskos. Viščiukas prikemšamas įdaro, užsiuvamas, surišamas, suvyniojamas į foliją (jos galai užlenkiami į viršų) ir kepamas 35 min., įdėjus į skardą, prieš tai įpylus truputį vandens. Viščiukas patiekiamas su folija (tik išvyniotas) arba perpjautas išilgai ir sudėtas į apvalų pusdubenį.

Twitter