3 švieži agurkai,
acto,
druskos pagal skonį,
1 stiklinė pomidorų padažo,
1 kietai virtas kiaušinis papuošimui.
Įdarui :
200 g virtos jautienos, veršienos ar paukštienos mėsos,
1 šviežias agurkas,
2 šaukštai grietinės,
maltų pipirų,
druskos,
krapų lapelių.

Šviežius agurkus plonai nulupti, perpjauti išilgai pusiau, šaukštu pašalinti sėklyną, agurkus pabarstyti druska, palaistyti praskiestu actu ir palaikyti 1 val, kad pasimarinuotų.
Įdarui virtą mėsą sukapoti, pridėti smulkiai pjaustyto agurko gabalėlių, druskos, pipirų, krapų, porą šaukštų grietinės, truputį pomidorų padažo ir viską išmaišyti.
Paruošta mase įdaryti agurkų puseles, viršų papuošti morkų, šviežių agurkų ar virtų kiaušinių gabalėliais.Įdarytus agurkus išdėstyti pusdubenyje, juos aplinkui apipilti pomidorų padažu ir papuošti žaliais krapų lapeliais.
Agurkus galima prikimšti žuvies, grybų ir kitokiais įdarais.
Žuvies įdaras :
200 g virtos ar rūkytos žuvies,
1 stiklinė majonezo,
maltų pipirų,
krapų,
lauro lapelių,
marinuotų grybų.
Virtą ar rūkytą žuvies mėsą atskirti nuo kaulų (rūkytos žuvies nulupti odą), sukapoti, pridėjus maltų pipirų, sumaišyti su majonezu ir įdaryti agurkus.
Viršų papuošti marinuotų grybų galvutėmis, vėžių kakleliais ir tirštu majonezu.
Grybų įdarui :
10 džiovintų grybų (baravykų),
1 šaukštas grietinės, 2 šaukštai aliejaus,
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
druskos pagal skonį.
Šiuo įdaru galima prikimštin šviežius arba raugintus agurkus.
Džiovintus grybus išvirti pasūdytame vandenyje, smulkiai sukapoti, pridėti smulkiai pjaustytų svogūnų ir paspirginti su aliejumi.Kai truputį atvės, pridėti kietai virtų kapotų kiaušinių, grietinės, druskos, išmaišyti ir įdaryti agurkus.
Viršų puošti kiaušinio baltymu.
Į grybų įdarą galima įdėti silkės gabalėlių.

Twitter