Jums reikės:
4 vidutinio dydžio baklažanų,
baltojo svogūno,
300g maltos ėrienos,
4 prinokusių pomidorų,
česnako skiltelės,
2 šaukštų tarkuoto parmezano,
šaukšto susmulkinto mairūno,
šaukštelio malto cinamono,
šaukšto pomidorų koncentrato,
tarkuoto muskato riešuto,
aliejaus, druskos, pipirų.

Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite galus, perpjaukite išilgai perpus. Išimkite šaukštu sėklytes, minkštimą subadykite peiliu. Pasūdykite ir pašlakstykite aliejumi. Sudėkite į formą ir kepkite maždaug 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pomidorus nuplikykite ir atsargiai nulupkite žievelę. Svogūną ir česnaką nulupkite ir apkepinkite 3 šaukštuose aliejaus. Sudėkite mėsą, suberkite mairūną. Iš dviejų pomidorų išvalykite sėklytes ir supjaustykite kubeliais . Troškinkite su mėsa ir svogūnais 10 min., maišydama mediniu šaukštu. Sudėkite pomidorų koncentratą. Pagardinkite druska ir pipirais, cinamonu ir muskato riešutu. Įpilkite 3 šaukštus šilto vandens ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis. Likusius pomidorus supjaustykite.
Baklažanus prikimškite mėsos faršo, pabarstykite parmezanu, uždenkite pomidorų griežinėliais ir sudėkite į formą, išteptą 2 šaukštais aliejaus. Kepkite maždaug 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Twitter