3 dideli svogūnai
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai grietinės
300g virtos mėsos
2 šaukštai džiūvėsėlių
0,5 stiklinės pieno
pipirų, druskos, krapų
apie stiklinę sultinio
Svogūnai nulupami, apverdami, jiems nupjaunama viršūnėlė ir išskobiamas vidurys.
Įdarui: išskobta svogūnų dalis pakepinama svieste. Mėsa sumalama, džiuvėsėliai užpilami pienu. Pakepinti svogūnai, malta mėsa, sudrėkinti džiūvesėliai, grietinė, druska ir pipirai gerai išmaišomi. Svogūnus prikimšti įdaro. Juos sudėti į riebalais išteptą negilų puodą, ant jų viršaus uždedama po truputi sviesto. Kepama orkaitėje, kol paviršius pagelsta. Tada įpilama truputis, sultinio, grietinės ir vis palaistant kepama dar 10-15 minučių.
Įdaryti svogūnai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti iškoštu padažu, kuriame kepė, apibarstyti krapais. Prie jų tinka virtos arba keptos bulvės.

Twitter