6 porcijoms reikės:
600g bulvių,
druskos, pipirų,
muskato riešuto,
1 svogūno,
česnako skiltelės,
2 šaukštų aliejaus,
indelio konservuotų pomidorų,
maišelio šaldytų špinatų,
6 vištos krūtinėlių,
2 stiklinės grietinės,
1 kiaušinio,
5 šaukštus miltų ir krakmolo,
50g fermentinio sūrio,
šaukšto sviesto.

Bulves išvirkite su lupenomis. Susmulkinkite svogūną ir česnaką ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite pomidorus su padažu ir troškinkite 15 min. Atšildykite špinatus, pagardinkite pagal skonį ir pakaitinkite, kad išgaruotų skystis. Bulves nusunkite ir nulupkite. Mėsą įtrinkite druska ir pipirais, apkepinkite likusiame aliejuje( po 3 min. iš abiejų pusių). Išimkite iš keptuvės ir sudėkite į formą. Pomidorų padažą sumaišykite su grietine, pagardinkite ir užpilkite ant vištienos. Kepkite 20 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Bulves sutrinkite, sudėkite miltus ir krakmolą, sūrį ir špinatus. Suformuokite 12 kukulių ir virkite 10-12 min. truputį pasūdytame vandenyje. Išimkite ir apkepinkite svieste. Patiekite su vištiena.

Twitter