4 porcijoms reikia:
250g makaronų vamzdelių, druskos, 1 indelio koncervuotų mažų baltųjų pupelių,
1 indelio koncervuoto tuno,
2 svogūnų, 150g šparaginių pupelių,
4 šakelių darželinio dašio,
3-4 šaukštų baltojo vyno acto,
1/8 l mėsos sultinio, 1 šaukštelio garstyčių,
šviežiai maltų pipirų,5 šaukštų aliejaus.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Pupeles perkoškite, praskalaukite po šaltu vandeniu. Tuną susmulkinkite šakute. Svogūną nulupkite, perpjaukite perpus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Šparaginės pupeles nužnaibykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Perpilkite šaltu vandeniu ir gerai nusunkite. Dašį nuplaukite, nusausinkite. Vieną šakelę atidėkite,kitas supjaustykite.
Actą sumaišykite su sultiniu , garstyčiomis , druska, pipirais ir aliejumi. Makaronus ir visus paruoštus komponentus sudėkite į didelį dubenį. Supilkite marinatą ir viską gerai sumaišykite. Salotas palikite pastovėti mažiausiai valandą. Papuoškite dašio šakelėmis.

Twitter