4 porcijoms reikės:
400 g jautienos
400 g slyvų
0,5 stiklinės daržovių sultinio
2 šaukštų slyvų uogienės
2-3 gvazdikėlių
gabaliuko cinamono žievelės
čiobrelių
druskos
pipirų

Mėsą nuplaikyte, nusausinkyte ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišidama apkepkite iš visų pusių. Pakepintą mėsą sudėkite į puodą. Tuose pačiose riebaluose apkepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada sudėkite jį prie mėsos, įdėkite uogienės, praskiestos su sultiniu, gvazdikėlius ir gabaliuką cinamono. Troškinkite uždengtą ant mažos ugnies maždaug 30 min. Slyvas nuplaukyte, perpjaukite perpus ir išimkite kauliukus. Didesnes supjaustykite į keturias dalis. Kai mėsa jau bus beveik išsitroškinusi, sudėkite slyvas, pabarstykite druska ir maltais pipirais. Troškinkite kartu ant mažos ugnies dar 15 min. Pabarstykite šviežiais čiobreliais. Patiekite su ryžiais, makaronais ar bulvėmis.

Twitter