4 porcijoms reikės:
4 gabaliukų jautienos (po 200g),
druskos, pipirų,
3 šaukštų garstyčių,
4 griežinėlių šoninės,
po 1 ryšelį petražolių ir builio,
2 kiaušinių,
100g riebios varškės,
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
muškato riešuto,
3 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
3 šaukštų aliejaus,
100g morkų ir šakninio saliero, supjaustytų kubeliais,
po 500ml baltojo vyno ir mėsos sultinio,
2 šaukštelių krakmolo.

Jautieną padaužykite , pabarstykite druska ir pipirais. Patepkite garstyčiomis ir ant kiekvieno gabaliuko dėkite po 1 griežinėlį šoninės. Žalumynus susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniu ir varške. Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite. Pusę kiekio įdėkite į varškės masę. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir muškato riešutu, įdėkite tarkuotų džiūvėsėlių ir patepkite mase mėsą. Mėsos griežinėlius suvyniokite ir apriškite siūlu. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Keptuvėje be rankenų įkaitinkite aliejų, sudėkite suktinukus ir apkepinkite ant didelės ugnies. Sudėkite morkas, salierus, likusius svogūnus ir česnaką ir trumpai pakepinkite. Supilkite vyną ir sultinį ir sumaišykite. Suktinukus uždenkite ir troškinkite orkaitėje apie 30 min. Suktinukus išimkite iš padažo. Kad padažas sutirštėtų, įpilkite krakmolo, sumaišyto su šaukštu vandens, pagardinkite druska ir pipirais. Mėsą sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu. Papuoškite likusiais žalumynais, o galiausiai – mažais pomidoriukais.

Twitter