700g minkštos jautienos, 150g raugintų agurkų
100g liesos rūkytos šoninės, 1 svogūnas (100g)
3 šaukštai garstyčių, 3 šaukštai alyvų aliejaus
2 skiltelės česnako, 1 kubelis sultinio
1 stiklinė baltojo vyno, 1/2 stiklinės grietinės
2 lauro lapeliai, 1 šaukštas kvietinių miltų
pipirų, druskos
Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais. Mėsos griežinėlius išmušti. Agurkus ir svogūną nulupti. Svogūną supjaustyti pusgriežiniais, agurkus – šiaudeliais, o šoninę – kubeliais. Mėsą pasūdyti, apibarstyti pipirais, aptepti garstyčiomis. Ant kiekvieno griežinėlio dėti po gabaliuką agurko, žiupsnį šoninės kubelių ir keletą svogūno “plunksnelių“. Susukti pailgus suktinukus, susmeigti arba apvynioti siūlu. Suktinukus apkepinti riebaluose ir sudėti į puodą. Įmesti sukapotą česnaką, sultinio kubelį, lauro lapelių, juodųjų, kvapniųjų pipirų, įpilti stiklinę vandens ir uždengus 30 min. troškinti. Kai išgaruos skystis, įpilti stiklinę baltojo vyno (nuo jo mėsa bus trapesnė) ir troškinti dar apie 15 min., kol suktinukai visai suminkštės. Supilti su miltais sumaišytą grietinę, užvirinti. Patiekti su biriai virtais grikiais, ryžiais arba bulvių koše bei šviežių daržovių salotomis.

Twitter