JAZMINŲ ŠERBETAS

500ml stiprios jazminų arbatos
140g cukraus pudros
1 šaukštas supjaustytų mėtos lapelių
1 šaukštas citrinos sulčių
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 kiaušinio baltymas
tarkuotos apelsino žievelės
papuošimui

Mėtos lapelius sutrinti su cukraus pudrą. Supilti perkoštą arbatą ir maišyti, kol cukrus ištirps. Supilti citrinos ir apelsinų sultis. Atšaldyti.
Mišinį per koštuvėlį supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti 2 valandas. Poto viską sudėti į nedidelį indą ir išplakti elektriniu maišykliu. Vėl supilti į plokščią dubenį ir šaldyti 1 val.
Elektriniu maišykliu standžiai standžiai išplakti baltymą. Atšaldytą ledų masę sudėti į gilų indą. Baltymus atsargiai įmaišykite į šerbetą ir vėl šaldykite. Kai sustings formuoti rutuliukus ir tiekti desertinėse taurėse, papuoštus tarkuoto apelsino žievele.
Šerbetui tinka ir kitos kvapnios arbatos, pavyzdžiui, ramunėlių ar mėtų.

Twitter

Jazminų šerbetas

500ml stiprios jazminų arbatos,
140g cukraus pudros,
mėtos lapelių,
šaukštas citrinų sulčių,
2 šaukštai apelsinų sulčių,
kiaušinio baltymas,
tarkuotos apelsino žievelės.

Mėtos lapelius sutrinti su cukraus pudra. Supilti perkoštą arbatą ir maišyti, kol cukrus ištirps. Supilti citrinos ir apelsinų sultis. Atšaldyti. Mišinį per koštuvėlį supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti 2 val. Po to viską sudėti sudėti į nedidelį indą ir išplakti elektriniu maišykliu. Vėl supilti į plokščią dubenį ir šaldyti 1 val. Elektriniu maišikliu standžiai išplakti baltymą. Atšaldytą ledų masę sudėti į gilų indą. Baltymus įmaišyti į šerbetą ir vėl šaldyti. Kai sustings, formuoti rutuliukus ir tiekti desertinėse taurėse, papuoštus tarkuoto apelsino žievele. Šerbetui tinka ir kitos kvapnios arbatos, pvz. ramunėlių ar mėtų.

Twitter