8 vidutinio dydžio bulvių,
250 ml. daržovių sulčių,
750 g saldytos jūros lydekos filė be odelių,
vienos citrinos sulčių,
75 g. (125 ml.) miltų.

Padažui:
l supjaustyto svogūno,
50 g sviesto,
3 sutrintų česnako skiltelių,
125 g šviežių grybų,
15 ml. mairūno,
50 ml. šviežių petražolių,
50 ml. miltų,
0,5 l pieno,
druskos,
raudonos aitriosios paprikos,
15 ml. vyno acto,
2 lauro lapelių.

Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudėkite jas į sviestu išteptą karščiui atsparų indą, užpilkite daržovių sultimis. Indą uždenkite folija ir pusvalandį kepkite iki 200° temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Išspauskite citrinos sultis ant šaldytos žuvies ir uždengusios palikite, kad marinuotųsi.
Padažas. Supjaustytą svogūną kepkite su sviestu, kol suminkštės. Įdėkite sutrintas česnako skilteles ir dar patroškinkite 5 min. Nuplaukite grybus, kiekvieną perpjaukite per pusę, suverskite juos į keptuvę su svogūnais ir česnaku. Troškinkite 5 min., įberkite kapotų žolelių. Įmaišykite miltų ir kaitinkite l min. Įpilkite pieno ir maišydamos virinkite padažą, kol sutirštės. Kiek atvėsusį paragaukite, įpilkite vyno acto.
Kiekvieną žuvies filė gabalą perpjaukite į tris dalis, pavoliokite miltuose ir uždėkite ant pusiau iškepusių bulvių. Paskaninkite druska ir raudona aitriąja paprika. Užpilkite paruoštu grybų padažu, pagardinkite lauro lapeliais ir orkaitėje kepkite 20 min. atvirame inde.
Patiekalą tiekite karstą kartu su žaliomis ar garintomis daržovėmis.

Twitter