Jums reikės:
1kg virtų bulvių,
2 kiaušinių,
200g miltų,
50g krakmolo,
300g gerai pakepintų spirgučių,
2 svogūnų,
2 šaukštų aliejaus, pipirų, druskos.
Svogūnus supjaustykite,pakepinkite aliejuje, sumaišykite su spirgučiais ir tarkuotais džiūvėsėliais. Karštas bulves sumalkite mėsmale ir palikite, kad atauštų. Į atšalusias sudėkite kiaušinius, miltus ir krakmolą, druską ir greitai užmaišykite tešlą Imkite po nedidelį kiekį, suplokite blynelį, ant kiekvieno dėkite po šaukštelį įdaro ir suformuokite kukulį. Dideliame puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir virkite jame kukulius. Kai kukuliai išplauks į paviršių, išimkite juos kiaurasamčiu ir gerai nuvarvinkite.

Twitter