Produktus sudėkite taip, kad jums būtų lengva juos rasti, ir pasirūpinkite, kad jie kuo ilgiau išliktų švieži. Tai ypač svarbu prieš įvairias šventes, kai iš anksto imate kaupti atsargas.

Dėkite eilės tvarka: Prieš dėdama į šaldytuvą ką tik nupirktus produktus, peržiūrėkite, kas gali būti pasenę, ir išmeskite. Nupirktus produktus padalykite į tuos, kurie bus reikalingi „šiandien“, „rytoj“ ir „vėliau“, ir dėkite juos į šaldytuvą atvirkštine tvarka. Tuos, kurie gali pagulėti ilgiau, dėkite į galą, o reikalingus „šiandien“ – pačiame priekyje. Nesugrūskite produktų, nes šitaip jie blogiau atšąla ir greičiau genda.

Išrinkite tinkamą lentyną: Šalčiau yra prie šaldiklio, tad ten ir dėkite greičiausiai gendančius produktus: mėsą(nuplautą), rūkytus produktus, žuvį. Vidurinėje lentynoje laikykite pieno produktus. Toliau nuo šaldiklio dėkite sultis, konservus, riebalus ir gatavus produktus, pvz., kepinius, tešlą. Fermentinį sūrį, mėsą ir rūkytus gaminius laikykite plastikiniuose indeliuose(stačiakampiai patogiausi) arba apvyniokite polietileno plėvele. Stalčius išklokite popieriumi ir laikykite juose vaisius ir daržoves.

Gerai supakuokite: Kad maistas šaldytuve ilgiau išliktų šviežias, pasinaudokite keliais patarimais. Žalia mėsa gali pabūti 2-3 dienas, jeigu įtrinsite ją druska. Rūkytas kumpis nesuges, jeigu prapjautą galą patepsite aliejumi. Kad rūkyti supjaustyti gaminiai nesudžiūtų, apvyniokite juos salotų lapais. Kiaušinius visada dėkite apvalesniu galu į viršų. Salotas gerai nuplaukite, suvyniokite į popierių ir sudėkite į polietileno maišelį.

Ne visi produktai „gerai sutaria“: Atsiminkite, kad agurkai šalia pomidorų gelsta, o obuoliai skatina kitų vaisių nokimą. Petražoles ir krapai, sudėti kartu, vysta. Ridikėliai ir ankštpipiriai, sudėti kartu su česnakais, praranda stangrumą(česnakus geriausia nulupkite ir laikykite stikliniuke su aliejumi).

Kaip atsikratyti kvapų šaldytuve: Norint atsikratyti nemalonių kvapų šaldytuve, įdėkite į jį lėkštelę su šaukšteliu geriamosios sodos. Prie galinės sienelės galite padėti ir vanilės lazdelę. Galima parduotuvėje nusipirkti specialių šaldytuvų gaiviklį. Tik neplaukite šaldytuvo priemonėmis su chloru, nes jo kvapo prisigers maistas.

Bakterijos ir mikroorganizmai: Pelėsiai ir mikroorganizmai, kuriems nekiankia žema temperatūra, gali pradėti veistis šaldytuve, palei šaldiklį ar ant lentynų, kur laikome kiaušinius ir žalią mėsą. Kad pelėsiai nepatektų į maistą, išvalykite tas vietas vandens ir acto (šaukštas stiklinei vandens) ar sodos tirpalu (šaukštelis stiklinei vandens), nes šios priemonės pasižymi antibakteriniu poveikiu.

Twitter