1 žąsis (apie 4,5 kg).
Įdarui:
400 g vištienos filė,
1 indelis (450 g) konservuotų ananasų,
200 g morkų,
200 g svogūnų,
100 g sviesto,
4 kiaušiniai,
600 g apelsinų,
truputis druskos, pipirų,
50 g aliejaus kepimui.
Paruošimas:
Žąsį išdorojame išimdami visus kaulus. Kauliukus paliekame tik sparneliuose ir kojelėse. Žąsį pabarstome druska ir pipirais. Išimtą žąsies mėsą surūšiuojame: paliekame stambesnius filė gabalus, o smulkesnius sumalame su vištiena.
Į maltą mėsą įmušame kiaušinius, pakeptas daržoves ir gerai išmaišome.
Į stambius žąsies filė gabalus, padarę pjūvius, įkišame ananasų griežinėlius. Šiuos įdarytus filė gabaliukus bei maltą mėsą sudedame į išdorotą žąsies odą. Žąsį užsiuvame ir kepame 185° C temperatūroje apie 3,5 val. nuolat palaistydami susidariusiomis kepimo sultimis.
Iškepusią žąsį puošiame apelsinų griežinėliais ir likusiais ananasais.

Twitter