bandeles

Tešlai:
320g kvietinių miltų D550,
140g grietinės,
90g sviesto,
4 kiaušinių trynių,
7g druskos,
5g cukraus.
Įdarui:
120g svogūnų,
60g sviesto,
190g virtos vištienos,
190g rūkytos kiaulių pažandės,
5g druskos,
1g maltų juodųjų pipirų,
1g džiovintų peletrūnų.
Išsijotus miltus išmaišyti su grietine, tirpdytu sviestu, kiaušinių tryniais, druska ir cukrumi. Suformavus rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti bent valandai į šaldytuvą. Svogūnus smulkiai supjaustyti, apkepti svieste. Virtą vištieną, rūkytas pažandes ir svogūnus sumalti, pagardinti druska, pipirais ir džiovintais peletrūnais.
Iš 60g bandelių tešlos iškočioti paplotėlį, ant jo dėti 50g vištienos įdaro, paplotėlį sulenkti, rantytai aplankstyti, dėti ant skardos ranteliais į apačią, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 20 min. 180 temperatūroje.

Receptas iš Lietuvos kulinarinio paveldo
http://www.gaspadine.lt

Twitter