Jums reikės:
350g razinų „sultana“
350g juodųjų serbentų,
350g paprastų razinų,
125g cukruotų vyšnių,
50g sveikų migdolų,
50g susmulkintų migdolų,
125g cukatų, smulkiai supjaustytų,
1 apelsino žievelės, tarkuotos,
1 citrinos žievelės, tarkuotos,
5-6 šaukštų brendžio,
225g sviesto,225g cukraus,
6 kiaušinių ,suplaktų,
275g miltų,
1 šaukštelio prieskonių kepiniams,
1/2 šaukštelio tarkuoto muškato riešuto,
1/2 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero.

Formą išklokite dvigubu sviestiniu popieriumi. Per naktį ar bent 3 val. brendyje pamirkykitedžiovintus vaisius, vyšnias, migdolus, tarkuotus migdolus, cukatas ir apelsino bei citrinos žieveles.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Dideliame dubenyje gerai sutrinkite sviestą su cukrumi, dėkite kiaušinius po 1 šaukštą ir visą laiką gerai plakite plaktuvu ar trinkite. Įdėkite 1 šaukštą miltų, jeigu masė atrodo varškės pavidalo. Galiausiai sudėkite visus miltus. Sudėkite vaisių masę ir gerai sumaišykite. Sukrėskite į formą, išlyginkite paviršių. Suvyniokite formą į dvigubą storą rudą popierių, apriškite virvele ir kitu lakštu uždenkite. Kepkite 1 val., tada sumažinkite orkaitėje karštį iki 140 laipsnių ir kepkite dar 2 ar 2,5 val.
Leiskite pyragui ataušti formoje.

Twitter