500g miltų,
pakelis sausų mielių,
85g cukraus,
pakelis vanilės,
šaukštelis druskos,
85g lydyto sviesto,
250ml šilto pieno,
2 šaukštai kondensuoto pieno,
10razinų, 20 migdolų,
10 cukraus sirupe konservuotų vyšnių,
cukraus sirupe konservuota ir sukapota citrina.

Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75g cukraus, vanilę, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskuividutiniu greičiu tešlą maišykite 5 min. Tešlą pastatykite šiltai, kol jos tūris padvigubės ir atsiras burbuliukų. Ant lentos tešlą dar kartą išminkykite rankomis. Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis. Iškočiokite ir, uždėję kartoninį trafaretą, išpjaukite figurėles. Senius sudėkite į 2 sviestu pateptas skardas ir aptepkite kondensuotu pienu. Papuoškite razinomis, migdolais, vyšniomis ir citrinos gabaliukias. Leiskite 20 min. tešlai pakilti. Pašaukite į 200-225C orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš likusių 10g cukraus ir trupučio vandens pagaminkite glajų ir juo patepkite ką tik iš orkaitės ištrauktus senius.

Twitter