4 kaliaropės
400 g vištienos ktūtinėlės filė
druskos, maltų pipirų
100 g ryžių
morka
šaukštas aliejaus
250 ml grietinėlės
sukapotų petražolės lapelių
125 ml daržovių sultinio

Kaliaropes nulupti, išskobus vidų, 3 min. pavirti. Vištieną supjaustyti kubeliais, pasūdyti, pabarstyti maltais pipirais, pakepinti su aliejumki, sudėti smulkiai supjaustytas morkas, dar kiek patroškinti. Įpilti 100 ml grietinėlės, įberti petražolių, sudėti virtus ryžius, išmaišyti. Kaliaropių „puodelius“ pripildyti įdaru, sudėti į riebalais išteptą kepimo indą, aplinkui apdėlioti kubeliais supjaustytą išskobtą minkštimą, užpilti sultiniu. Kepti 25 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti įpilti likusią grietinėlę. Patiekti inde, kuriame kepė.

Twitter