600 g 18% riebumo varškės (rekomenduoju pirkti tik pakeliais, o ne maišeliais)
100 g margarino kepiniams
1 stiklinė cukraus
100 g miltų (4 dideli šaukštai)
4 kiaušiniai
kepimo milteliai,
romo esencija arba patarkuota citrinos žievelė šaukštas citrinos sulčių
pakelis vanilinio cukraus
Aptepui:
50 g juodo šokolado
1 valg. šaukštas 35 % grietinės

Varškę pertrinti. Į ja sudėtį ištirpintą pravėsusį margariną, miltus, trynius, cukrų, kepimo miltelius ir kitus priedus. Baltymus išplakti atskirai ir tik tada dėti į varškės masę. Viską gerai išmaišius, sukrėsti į riebalais išteptą formą (geriausia forma, kai atskirai ant dugno užsidaro šonas). Kepti gerai įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min.
Tuo metu vandens vonelėje (puodelį įstatyti į kokį puodą su vandeniu, kad jo dugnas siektų vandenį) ištirpinti šokoladą su grietine. Kai sufle iškeps, tik išėmus iš orkaitės aptepti viršų (galima ir šonus) šokoladiniu aptepu.
Valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Skanaus!

Twitter