Jums reikės:
vištos (1/2 ar 1/5 kg svorio ),
5-6 svogūnų, vištienos sultinio kubelio,
3/4 stiklinės pomidorų tyrės,pusės stiklinės grietinės,
šaukšto citrinos sulčių, mažo gabaliuko (maždaug 3 cm ) imbiero šaknies,
2 šaukštelių kario, 2 skiltelių česnako, 1-2 lauro lapelių, 150g sviesto ar aliejaus kepimui, pusės šaukštelio čilio pipirų.

Vištieną nuplaukite ir nulupkite odą. Padėjusi vištą krūtinėle į viršų perpjaukite ją perpus. Nupjaukite sparnelius ir kaklą, o paskui abi dalis dar perpjaukite per pusę. O dabar atskirkite kiekvieno ketvertuko kaulus. Peilis turi būti labai aštrus, kad nupjaustytumėte mėsą kuo arčiau kaulų. Mėsą supjaustykite nemažais gabalais.
Nulupkite svogūnus, perpjaukite perpus ir supjaustykite griežinėliais. Nuskuskite imbiero šaknį ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite.Sviestą supjaustykite gabalais ir išlydykite mažame puodelyje,bet neleiskite jam užvirti. Tada nukelkite nuo ugnies ir šaukštu nugraibykite putas. Perpilkite sviestą į keptuvę. Vietoj sviesto galima naudoti aliejų. Keptuvę su sviestu ar aliejumi padėkite ant ugnies, įkaitinkite (ne per stipriai ), sudėkite svogūnus, imbierą ir sutrintą česnaką. Kepkite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydama. Kai svogūnai pageltonuos, suberkite karį, sumaišykite ir kepkite dar 2 min. Dabar sudėkite vištienos gabaliukus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kad pageltonuotų. Keletą kartų pamaišykite, kad apskrustų iš visų pusių. Į puodą įpilkite pusantros stiklinės vandens ir jame ištirpdykite sultinio kubelį. Apkeptą mėsą sudėkite į puodą, supilkite sultinį, pomidorų tyrę, įdėkite lauro lapelį, uždenkite puodelį ir troškinkite ant lėtos ugnies. Maždaug po 50 min. sudėkite grietinę, sumaišykite, užvirkite ir nukelkite puodą nuo ugnies. Vietoj grietinės galima naudoti jogurtą ar nesaldų kondensuotą pieną. Jeigu paragavus padažas atrodys nepakankamai pikantiškas, įberkite čilio pipirų. Ataušusį patiekalą įdėkite į šaldytuvą, o kitą dieną galite pašildyti. Patiekite su ryžiais.

Twitter