1,5kg žuvies
75g miltų
125g sviesto
300g vaisių acto
4 svogūnai
50g cukraus
1 citrina, druskos
lauro lapas
2 gvazdikėliai
300g vandens

Karpį supjaustyti gabalėliais, pasūdyti ir palaikyti 30 min. Svieste pakepinkite miltus, kol parusvės, ir stambiais griežinukais supjaustytus svogūnus. Supylę vandenį su actu, įberkite cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, įspauskite citrinos sultis, sudėkite gvazdikėlius, lauro lapą ir pavirinkite 20 min. Nukošta nuovirą supilkite į stiklinį ugniai atsparų indą, sudėkite žuvies gabalėlius, uždenkite ir, vis apšlakstydami, troškinkite 20 min. Karpio gabalėlius sudėkite į dubenį ir užpilkite skysčiu, kuriame troškinote. Tiekiama su virtomis bulvėmis.

Twitter