Jums reikės:
didelio šviežio karpio,
morkų,
petražolių,
citrinos,
svogūno galvos,
krapų, lauro lapelių, pipiriukų, druskytės,
dideles stiklinės baltojo vyno (brangaus nereikia, patiekalams ruošti tiks ir pigesnis)

Karpį ištrinkite prieskoniais, druska ir palikite porą valandų. Kepimo formą išklokite folija, folijos kraštai turi būti ilgesni, kad vėliau būtų galima užlenkti. Gausiai dėkite morkų, petražolių, krapų ir pjaustyto svogūno. Paguldę karpį į pilvelį pridėkite pjaustyto svogūno ir apšlakstykite vynu. Jei karpį kepate su galva, nepamirškite išimti žiaunų, nes nuo jų žuvis apkarsta. Paruoštą karpį apšlakstykite aliejumi ir užlenkite folijos kraštus padarydami voką – tarp žuvies ir folijos turi likti tarpas. Dėkite žuvį į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje valandą arba pusantros.

Twitter