1.5 kg minkštos jautienos,
50 g sviesto,
6 kvapieji ir 6 kartieji pipirai,
2 lauro lapeliai,
2 svogūnai,
2-3 morkos,
valgomasis šaukštas kvietinių miltų,
3 valgomieji šaukštai grietinėlės,
druskos.

Mėsą nuplauti, nusausinti rankšluoščiu, lengvai išmušti mediniu plaktuku, tvirtai surišti virvele, kad mėsa įgautų tašelio formą.Nuplauti svogūnus, morkas nuskusti ir perpjauti pusiau.Gilioje keptuvėje išlydyti sviestą ar taukus, kuriuose kepinti mėsą, kol susidarys graži rusva luobelė.Baigiant kepinti, į keptuvę sudėti svogūnus ir morkas, apkepinti juos.Apkepintus produktus šiek tiek pasūdyti, pridėti prieskonių, įpilti truputį karšto vandens.Patiekalą įdėti į gilią atvirą keptuvę ir kepti orkaitėje, vis palaistant iš mėsos išsiskiriančiomis sultimis ir retkarčiais užliejant šiek tiek karšto vandens.Gatavą kepsnį perdėti į dubenį, o iš likusio skysčio, miltų ir grietinėlės paruošti padažą.
Tiekti kaip pagrindinį pietų valgį.Valgyti tinka su pomidorų pasta arba raugintais žaliais pomidorais ir su virtais baltagūžiais kopūstais bei morkomis.
Apskaičiuota 10 porcijų.

Twitter