4-6 riekės juodos arba baltos duonos, 20g. sviesto arba taukų, 3/4-1 stiklinė birios ryžių košės, 100g. minkštos mėsos, 10g. taukų, 1-2 arbat. šaukšteliai miltų, 1/2 stiklinės sultinio, 1 valg. šaukštas pomidorų tyrės, 1 svogūnas, 1 valg. šaukštas grietinės, 1 pomidoras arba agurkas, žalumynų, druskos, pipirų.
Duona pakepinama, kol apskrus plutelė. Karšta ryžių košė sumaišoma su apkepinta mėsa ir taukais, miltais, sultiniu, pomidorų tyre, svogūnu ir grietine. Tai galima padaryti ir tokia tvarka : pomidorų tyrę ir smulkiai supjaustytą svogūną patroškinti riebaluose, paskui įdėti miltų, lengvai pakepinti, supilti sultinį, pavirti 5-10 minučių, pagardinti druska ir pipirais, įdėti grietinės. Ant kiekvieno sumuštinio kauburėliu sudedama ryžių ir mėsos masė, ant viršaus gabalėlis pomidoro arba nenuplauto agurko, žalumynų.

Twitter