2 didelių saujų špinatų;
1 stiklinės virtų laukinių arba natūralių ryžių, ar jų mišinio;
1 vištienos krūtinėlės (file);
6-8 vynuoginių pomidorų.
Marinatui ir padažui:

1 šaukšto rudojo cukraus;
2 šaukštų ryžių vyno (arba balto vyno ar jo acto);
2 šaukštų sezamo aliejaus;
6 šaukštų sojos padažo;
1 skiltelės česnako (susmulkinti);
gabalėlio šviežio imbiero (susmulkinti);
0,5 čili pipiro.
Marinatui skirtus ingridientus sumaišykime. Vištienos file padalinkime pusiau ir pamerkime į marinatą. Palikime porai valandų. Išėmę vištieną nusausinkime popierine servetėle. Į keptuvę įsipilsime truputėlį aliejaus ir apkepsime krūtinėles iš abiejų pusių po 3-5 minutes. Pridengus palikime 5-10 min.

Į lėkštes sudedame nuplautus ir nusausintus špinatus, užberiame virtais ryžiais. Dedame pusiau perpjautus vynuoginius pomidorus. Vištienos krūtinėles supjaustome ir dedame ant salotų. Jas apšlakstome likusiu marinatu.

Twitter