Pagrindui:
80 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
pusė pakelio (šaukštelis) kepimo miltelių,
200-250 g miltų.

Varškės masei: 4 pak. (800 g) liesos varškės, 50 g minkšto sviesto, 2 šaukštai grietinės, 150 g cukraus, 1,5 pak. vanilinio pudingo miltelių, 5 išplakti baltymai, 5 tryniai

Tešlą gaminame: minkštą sviestą triname su cukrumi, įdedame trynį, išplaktą baltymą, išmaišome. Tada dedame tešlai skirtus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Riebalais tepti nereikia.

Varškės kremo gamyba: sviesto kiekį triname su cukrumi, įdedame grietinės, išplaktus trynius, sudedame varškę. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus, išmaišome. Pabaigoje įdedame vanilinio pudingo miltelius. Užpilame ant tešlos į formą. Kepame ~150/170 º C, ~60/70 min.

Twitter