Tešla:
8 tryniai
240 g cukraus
160 g miltų
1 citrinos sultys
9 plakti baltymai

Kremas:
30-40 g naturialios kavos užpilo
3-4 šaukštai cukraus
3 tryniai
2 kiaušiniai
300 g sviesto

Punšas:
1/2 stiklinės vandens
60 g cukraus
1 apelsino sultys
1/2 citrinos sultys
keli lašeliai romo aliejaus

Trynius ištrinti su cukrumi, įpilti citrinos, gerai išplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaišyti. Tortinę iškloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min., geriausiai dieną preieš ruošiant tortą. Indelyje užplikyti stiprią kavą, pasaldinti, uždengti. Pašildyti ir perkošti. Ant garų ištrinti kiaušinius ir trynius su cukrumi, skirtus kremui. kai masė sutirštės, truputį įpilti kavos užpilo. Gerai ištrinti sviestą ir sumaišyti su atvėsusia mase. Visą laiką maišant, pilti likusį kavos užpilą. Pyragą padalyti į tris dalis, kiekvieną blyną pašlakstyti punšu (sumaišyti visus punšui skirtus produktus), paetepti kremu ir sudėti vieną ant kito. 20 min. įdėti į šaldytuvą, papuošti plakta grietinėle, džiovintais vaisiais.

Twitter