125g lazdynų riešutų 0,5 šaukštelio cinamono
125g džiovintų figų 125g miltų
250g razinų 50g krakmolo
3 kiaušiniai 1 šaukštelis kepimo miltelių
125g cukraus 60g kapotų migdolų
1 pak. vanilininio cukraus 125g cukruje konservuotos
1 šaukštas romo citrinos žievelės

Perskelkite lazdynų riešutus pusiau, o figas supjaustykite mažais kubeliais. Dubenyje mikseriu, nustatę maksimalų greitį, plakite kiaušinius, kol pasidarys putotas mišinys. Sumaišykite cukrų su vanilininiu cukrumi ir pamažu per 1 min. įplakite kiaušinius. Po to plakite dar 3 minutes. Įmaišykite romą ir cinamoną. Atskirai sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir pamažu įmaišykite kiaušinius kartu su migdolais, mažais gabaliukais supjaustyta citrinos žievele, lazdynų riešutais, figomis ir razinomis. Tešlą supilkite į kekso formą, pateptą sviestu ir išklota kepimo popieriumi. Tešlos paviršių išlyginkite. Dėkite ant grotelių į orkaitę, įkaitintą iki 175-200C, ir kepkite apie 70 minučių.

Twitter