500 g veršio ar kiaulės kepenų,
200 g šviežių lašinių,
200 g riebios kiaulienos,
1 riekelė pyrago (nebūtinai),
2 svogūnai,
2 kiaušiniai,
8 juodos kadagio uogos arba muškato riešuto,
10 kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų,
druskos pagal skonį,
1 morka,
1 šaukštas sviesto.

Kepenėles, riebią kiaulieną, morkas ir svogūnus supjaustyti, sudėti į puodą ir patroškinti, kol suminkštės.Viską atvėsinus 2 kartus permalti, sumaišyti su išsuktu sviestu, pridėti piene mirkyto pyrago, plaktų kiaušinių, trintų kadagio uogų, pipirų, druskos ir gerai išsukti.Tada sudėti dalį smulkiai supjaustytų lašinių.
Dubenėlio arba formos (paštetinės) dugną iškloti labai plonai supjaustytais lašiniais, į vidų sudėti pagamintą kepeninę masę, viršų išlyginti, apdėti lašiniais ir kepti apie 0.5 val. orkaitėje.Iškeptą apkepą atšaldyti.Prieš duodant į stalą, dubenį arba formą truputį pakaitinti karštame vandenyje ir išversti į negilią lėkštę.
Apkepą galima kepti neišklotame lašiniais inde, o tik paskui iškeptą, atšalusį ir išverstą į lėkštę apkepą papuošti švirkštu ar pergamentinio popieriaus vamzdeliu šviežiais iki baltumo išsuktais taukais arba užkandžių sviestu.

Twitter