4 porcijoms reikės:
200g sviesto,
30g miltų,
250g daržovių sultinio,
druskos,
800g burokų lapelių,
pipirų, muskato riešuto,
600g kiaulienos nugarinės gabaliukų,
2 šaukštų aliejaus,
400g šaldytų bulvyčių,
žalumynų papuošti.

125g sviesto sudėkite į metalinį dubenėlį, įberkite miltų ir įpilkite daržovių sultinio. Dubenėlį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Ingredientus suplakite, kad padažas įgautų kremo pavidalą. Pagardinkite druska ir įdėkite į karštą orkaitę. Burokėlių lapelius nuplaukite. Stiebelius smulkiai supjaustykite, lapelius – juostelėmis. 50g sviesto išlydykite, sudėkite burokėlių stiebelius ir truputį patroškinkite. Sudėkite lapelius ir troškinkite dar 3 min. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Mėsos gabaliukus nuplaukite, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 5-8 min. Bulvytes apkepinkite likusiame svieste. Sudėkite į lėkštes, šalia dėkite burokėlių lapelius ir mėsos kepsnelius. Kiekvieną porciją pagardinkite padažu. Prieš patiekiant, patiekalą galima papuošti šviežiais žalumynais.

Twitter