6 porcijoms reikės:
5 svogūnų,
500g pievagrybių,
šaukšto sviesto,
druskos, pipirų,
4 šaukštų sauso chereso,
ryšelio susmulkintų petražolių,
1kg jautienos filė,
3 šaukštų aliejaus,
450g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
2 šaukštų tarkuotų džiūvesėlių,
1 trynio.

Susmulkinkite svogūną ir pievagrybius ir patroškinkite svieste. Pagardinkite druska, pipirais ir cheresu. Pakepinkite 5 min. Atšaldykite. Sudėkite petražoles. Atšildykite tešlą. Mėsą 20 min. kepkite aliejuje, pabarstykite druska ir pipirais. 5 gabaliukus tešlos dėkite vieną ant kito ir iškočiokite kvadratinį blyną(maždaug 30 cm ilgio). Vidury pabarstykite tarkuotais džiūvesėliais, dėkite porciją pievagrybių įdaro. Ant viršaus dėkite jautienos filė, o ant jos- likusį įdarą. Viską suvyniokite į tešlą. Likusį tešlos lakštą iškočiokite, supjaustykite juostelėmis ir papuoškite kepsnio viršų. Tada patepkite jį kiaušinio tryniu. Dėkite į formą ir kepkite 25 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su įvairiomis daržovėmis.

Twitter