1 porcijai reikės:
150g menkės filė,šaukšto citrinos sulčių,
druskos, baltųjų pipuirų, kario,
1 morkos, 3 stiebelių saliero,
1 svogūnėlio, šaukšto sviesto,
3/4 stiklinės sultinio, mažo pomidoro,
2 griežinėlių mocarelos, 3 šaukštų ryžių.

Žuvį pašlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Nuskustą morką supjaustykite plonais šiaudeliais, salierą- gabaliukais. Svogūnėlį susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvėje pusę šaukšto sviesto ir apkepinkite pusę svogūnėlio.Sudėkite morkas ir salierus, pakepinkite, pagardinkite pagal skonį druska ir baltaisiais pipirais. Sudėkite į formą ir sumaišykite su puse kiekio sultinio.
Ant daržovių sudėkite menkės filė, ant viršaus- pomidorų griežinėlius ir mocarelą. pabarstykite druska ir baltaisiais pipirais. Kepkite apie 25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Likusiame svieste pakepinkite likusius svogūnėlius. Suberkite ryžius, pabarstykite puse šaukštelio kario ir pakepinkite. Supilkite likusį sultinį ir troškinkite 20 min., kol suminkštės. Ryžius patiekite su žuvimi ir daržovėmis.

Twitter