1 veršienos šlaunelė,
100 g lašinių,
1 morka,
1 petražolė,
druskos.

Veršienos šlaunelę nuplauti, įtrinti druska ir palaikyti vieną valandą, kad įsisūrėtų.Tada mėsą nusausinti, aptepti grietine ar sviestu arba prismaigstyti lašinių gabalėlių ir, įdėjus į skardą, kepti karštoje orkaitėje.Kai mėsa iš visų pusių gražiai apkeps, įpilti truputį karšto vandens, pridėti nuvalytų pjaustytų morkų, petražolių ir kas 10 – 15 min palaistyti sultimis, kurios atsiranda kepimo metu.Kai šakutė lengvai lenda ir ją ištraukus bėga šviesios sultys, kepsnys iškepęs.Jį išimti iš orkaitės ir atvėsinti.Nuo likusių kepsnio sulčių nugraibyti riebalus, praskiesti vandeniu, pavirti, nukošti ir, supylus į atskirą indą, palikti, kad sustingtų.
Prieš duodant į stalą, kepsnį supjaustyti gražiais nelabai plonais griežinėliais (be kaulų), viršų papuošti pjaustytais arba pro pergamentinio popieriaus vamzdelį išspaustais drebučiais.

Twitter