0,5 kg jūros lydekos filė,
1-2 kiaušiniai,
0,5 šaukšto grietinės,
miltų,
3 svogūnai,
3 morkos,
3 obuoliai,
3 pomidorai,
krapų,
citrinos sultys arba actas,
aliejus kepimui,
prieskoniai,
vanduo.

Žuvį pamarinuojame iš anksto. Atšildytą, nuplautą ir apsausintą žuvies filė reikia apšlakstyti citrinos sultimis arba šlakeliu acto ir pjaustyti nemažais gabaliukais. Apibarstome žuviai skirtais prieskoniais. Ne per smulkiai supjaustome visas svogūnų galvutes.
Svogūnus beriame ant žuvies, išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad žuvis pasimarinuotų (mažiausiai pusvalandžiui, o geriausia, jei tai padarome prieš kelias valanas). Žuvies gabalėlius, atskyrę nuo svogūnų (jų reikės vėliau), iškepame keptuvėje, prieš tai padažę į kiaušinio, grietinės ir miltų plakinį. Laikome šiltai.
Ruošiame daržoves: morkas sutarkuojame, apkepiname nedideliame aliejaus kiekyje. Iš obuolių pašaliname sėklalizdžius, pjaustome plonomis skiltelėmis ir sumerkiame į šiek tiek parūgštintą vandenį, kad nepatamsėtų. Visus svogūnus, buvusius ant žuvies, kepiname keptuvėje. Kai svogūnai bus jau iškepę, sudedame pakepintas morkas ir užpilame pora šaukštų vandens, kad daržovės pasitroškintų. Visai prieš baigiant, sudedame nuvarvintas obuolių ir pomidorų skilteles (arba pomidorų padažą), pridedame dar prieskonių ir krapų. Troškiname ant nedidelės ugnies. Ištroškintas daržoves uždedame ant keptų filė gabalėlių. Patiekalas skanus ir karštas, ir šaltas.

Twitter