6 porcijoms reikės:
1,2 kg kiaulienos kumpio
druskos
pipirų
3 stiklinių sultinio
šiek tiek krakmolo padažui sutirštinti
200 g įvairiu džiovintų vaisių

Mėsą nuplaukite, odelę supjaustykite kvadratukais, įtrinkite druska ir pipirais ir dėkite į troškintuvą. Kepkite maždaug valanda 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kepdamos kartkartemis palaistykite sultiniu. Po valandos apdėkite mėsą džiovintais vaisiais. Padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar valandą. Iškeptą kumpį išimkite ir atidėkite. Kepant atsiradusi sultinį perkoškite per tankų kiaurasamtį. Įpilkite tiek vandens, kad būtų 600 ml skysčio, ir nugriebkite riebalus. Virkite, kol skystis šiek tiek nugaruos. Su trupučiu padažo sumaišykite krakmolą ir nupilkite atgal į padažą. Gerai sumaišykite. Mėsą supjaustykite griežinėliais ir patiekite su padažu ir daržovėmis.

Twitter